Lees verder
----------

Aardse mobiele omroepzendernetwerken

Er zijn een aantal verschillende omroeptechnologieën gebaseerd op een aards zendernetwerk die geschikt zijn voor mobiele ontvangst:

 • DMB: Digital Multimedia Broadcasting
  DMB is een uitbreiding van de Digital Audio Broadcasting (DAB) standaard om multimedia, inclusief video en televisie, via dit van oorsprong digitale radiosysteem te vespreiden.
  DMB wordt gebruikt in Korea en mogelijk in Europa.
 • DVB-H: Digital Video Broadcasting - Handheld
  DVB-H is een variant van DVB-T die is gericht op het versturen van video naar een mobiele terminal. DVB-H is geoptimaliseerd op ontvangst door mobiele terminals.
  DVB-H wordt gebruikt in Europa, Noord Amerika en Azië.
 • MediaFLO: Media Forward Link Only
  MediaFLO is een fabrieksstandaard van Qualcomm voor multicasting van zowel real-time streaming media als van non-real-time video en data. De technologie achter MediaFLO wordt FLO genoemd. FLO maakt gebruik van een beperkt aantal hoogvermogenszenders om de content bij de mobiele terminals af te leveren. FLO kan hierbij gebruik maken van verschillende banden tussen de 700 MHz en 2,6 GHz. In de V.S. werkt FLO in UHF kanaal 55 in de 700 MHz band. FLO maakt voor de transmissie van de data gebruik van OFDM.
 • ISDB-T Integrated Services Digital Broadcasting - Terrestrial
  ISDB-T is het Japanse systeem voor digitale televisie met aardse zenders. ISDB-T kan ook worden gebruikt voor ontvangst door mobiele terminals.Lees verder »»

Terug naar boven.

 
© Peter Anker, Gids in Frequentieland.