Lees verder
 «Terug

Traxys

KPN Telecom heeft een landelijk dekkend openbaar trunkingnet opgezet, Traxys genaamd. Dit net kan zowel gebruikt worden voor mobilofoonverkeer als voor portofoonverkeer. Een bedrijf kan er dus voor kiezen om niet zelf een mobilofoonnet op te zetten, maar een abonnement te nemen op dit systeem. Hierbij moet dus een keuze worden gemaakt tussen investeren in een eigen netwerk of maandelijks abonneekosten en gesprekskosten betalen. Een dergelijk openbaar netwerk voor mobilofonie staat bekend onder de naam Public Access Mobile Radio (PAMR).

Een bedrijf dat gebruik maakt van Traxys heeft een eigen meldkamer, die via een vaste verbinding, of (bij kleinere bedrijven) via de radiofrequenties van Traxys zelf, contact maken met de regiocentrale van Traxys. De regiocentrales staan via vaste lijnen in verbinding met de basisstations. Doordat de verschillende regiocentrales gekoppeld zijn tot een landelijk net, kan worden voorzien in, naar keuze, een regionaal of landelijk dekkende verzorging van de communicatiebehoefte.

Traxys maakt net als de private trunkingnetwerken gebruik van MPT1327. Voor de radioverbinding wordt gewerkt met FM in 12,5 kHz brede kanalen. De gebruikte frequenties liggen in de band van 410-430 MHz.

Traxys is per 31 januari 2006 gesloten.

Terug naar boven.

 
© Peter Anker, Gids in Frequentieland.